Tervetuloa Napalaaksoon!

Napalaakson talous

Napalaakson tärkeimmät elinkeinot ovat teollisuus ja matkailu. Ne työllistävät suurimman osan kuntalaisista. Napalaaksossa toimii kaksi suurta teollisuusyritystä, Napatehdas (metallintuottaja) sekä Napakelkka (moottorikulkuneuvoja valmistava yritys). Napalaakso on tunnettu maailmalla Joulupukin ihmeellisenä kaupunkina sen napapiirin läheisyyden ja brändin myötä. 

Ota meihin yhteyttä osoitteessa: kaupunki(at)napalaakso.fi

 

Faktapaketti
Asukasluku (as) 103 500
Väestön tiheys (as/km²) 24,8
Pinta-ala km² 4 747
Kunnallisvero (%) 20,5
Yhteydet Lentokenttä Finavia, rautatieasema VR,
Ajoksen satama

 

Palvelut

Napalaakson palveluihin kuuluvat alueen keskussairaala, poliisilaitos sekä pelastuslaitos. Napalaakson kunta tarjoaa myös muut tarvittavat peruspalvelut kuten kirjaston, koulut, kulttuuripalvelut, sosiaalitoimiston, työ- ja elinkeinopalvelut. 

Napalaaksosta löytyy laaja kirjo erilaisia kauppoja ja palveluita. Napalaaksossa toimii monia satoja eri alojen yrityksiä ja kasvuvaraa on runsaasti. Kovasta kilpailusta huolimatta Napalaakso on mahdollisuuksien kaupunki yrittäjille. 

Infrastruktuuri

Napalaakson infrastruktuuri rakentuu E4 valtatien ympärille eli logistisesti sijainti on erinomainen. Tämä mahdollistaa kaupungin sujuvan liikenteen pääväylien välille, sekä estää liikenteen ruuhkautumisen. Kaupungissa toimivat rautatieasema, lentokenttä sekä Lapin ainoa syväsatama. 

Sijainti

Napalaakson kaupunki sijaitsee meren tuntumassa, joka luo elinkeinoelämälle hyvät logistiset mahdollisuudet. Napalaakson kunta levittäytyy pohjoiseen napapiirin leveysasteille.

Teollisuus

Napalaakson teollisuus muodostuu muutamista suurteollisuuden tuotantolaitoksesta sekä muista pienemmistä teollisuuden aloista. 

Suurteollisuuden alat, jotka toimivat Napalaaksossa, ovat metalliteollisuuden raudantuotantolaitos ja arktisia ajoneuvoja kokoava ajoneuvotehdas. 

Napalaakson teollisuus on suuri työllistäjä alueen elinkeinorakenteessa. Suurteollisuus työllistää tällä hetkellä yli 1200 henkilöä. 

Matkailu

Napalaakso tarjoaa monimuotoiset matkailu mahdollisuudet jokaisena vuodenaikana: 

  • Talven ihmemaa lumen sekä revontulien säestämänä.
  • Keväällä laaksoon tuleva matkailija näkee Lapin luonnon heräävän eloon sekä mahtavat luonnonvoimat jäänlähdön yhteydessä.
  • Kesällä löytää uniikin yöttömän yön ja juhannuksen.
  • Syksy on taianomaista aikaa, jolloin luonto tuo esille ruskan loisteliaat värit. 

Matkailun vetovoima keskittyy Joulupukin ympärille, joten matkailijoiden kävijämäärä on huipussaan joulun aikoihin. Kesämatkailun tarjontaa Napalaaksossa on vähitellen kehitetty monipuolisemmiksi. 

Tärkeät etäisyydet

Oulu
207 km

Oivalla
409 km

Nuorgam
495 km

Kykylaakso
680 km

Turku
827 km

Helsinki
832 km

Napalaakson kaupparekisterissä voit rekisteröidä uuden Napalaaksoon perustamasi yrityksen!

Ota meihin yhteyttä: hallinto(at)napalaakso.fi